Travel News:

Platýz s bádenskou slaninovou omáčkou

Platýz s bádenskou slaninovou omáčkou

Německá kuchyně

  • Pro 4 osoby
  • Doba přípravy– 45 minut

Suroviny – 4 filety z platýze, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl,pepř, 4 šalotky, 75g schwarzwaldské šunky nebo slaniny, 2 lžíce másla, 1 bobkový list, 250 ml suchého bílého vína, 175 ml smetany.

Postup – Rybu omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou.

Po obou stranách osolíme,opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Šunku nebo slaninu pokrájíme na proužky. Kastrol vymažeme máslem, opečme na něm šalotky a vložíme porce ryby. Přidáme nudličky šunky nebo slaniny , bobkový list a víno. Vše osolíme a opepříme. Na středním ohni přivedeme  zakryté k varu a pak plamen stáhneme a vaříme asi 12 minut. Rybu vyjmeme a uchováme v teple.

Omáčku v kastrole svaříme n polovinu a vyjmeme bobkový list. Přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minuty. Omáčku dochutíme a přelijeme jí přes rybu. Podáváme s bramborami.

Levné letenky a dovolená online