Kde si užít kouzlo Vánoc




Také milujete Vánoce, které mají neuvěřitelnou atmosféru, jež má úžasné kouzlo a naše myšlenky v ní zapomínají na starosti a strasti. Tyto svátky jsou skutečně nádherné, a kdo jejich kouzlu propadne, ten se na ně těší ani ne tak kvůli dárkům, ale spíše kvůli tomu, jakou mají úžasnou atmosféru. Kde si tu magickou atmosféru adventu užít? Vyrazte si na tradiční trhy a nemusí to být jen na trhy české, ale můžete se podívat i na adventní trhy k našim sousedům. Zde je pár tipů, kam vyrazit a kam, se jet podívat. Užijte si času předvánočního velmi originálně a také netradičně. Nechte se vtáhnout do víru vánoční atmosféry. Po dívejte se na tradice, které jsou v každé zemi trošičku jiné.

Kam do Německa

Co takhle Saské Švýcarsko, které vám okouzlí na pevnosti Konigstein svými vánočními trhy. Toto místo můžete navštívit během všech adventních víkendu, kdy trhy začínají  vždy od 11.00 a končí v 19.00. Vánoční trh je osvícen 1 600 lampami, které jsou navěšeny na řetězech a zdobí 400 vánočních stromečků. Co si zde můžete koupit? Nejsou to jen dárky a dobroty, či dekorace, ale je toho mnohem více. Navštívit můžete i vnitřek pevnosti. Prodejní místa jsou dokonce i v podzemí.

Pevnost se nachází 247 metrů nad hladinou Labe. Toto místo na vás dýchne dobovou atmosférou, je to dokonalé místo, které tím, kde leží, dokáže dokonalou vánoční atmosféru znásobit. Konigstein patří mezi nejvýznamnější památky v Německu. V době adventů se na trh sjíždějí kejklíři, umělci, loutkáři a proto se zde bude velmi líbit i vašim dětem. Budou si zde připadat jako v pohádce a zpět do reality je bude jen velmi těžké dostat. Navštivte toto místo i vy a nechte se unést neopakovatelným kouzlem, které sebou rozhodně nese.

Kam se podívat do Rakouska

Rakouský Linec je pro adventní návštěvu doslova rájem. Pokocháte se zde jak pohledem na vánoční výzdobu, tak se ve vás probudí dokonalý pocit harmonie a klidu. Dýchne na vás příjemná atmosféra, která zde pro vás byla připravena. Uvidíte, že se vám v tomto místě bude líbit a pokud to pro vás není daleko, určitě jej navštivte. Vánoční trhy začínají 22. listopadu a končí 23. prosince. Navštívit je můžete od 10.00 do 20.00. Trhy se budou vinout přes celé hlavní náměstí. Příjemnou vůni zapříčiní pražené mandle, svařené víno, punč anebo pečené kaštany. Pochutnat si můžete na spoustě typicky vánočních lahůdek. Jestliže budete mít zájem, můžete si zde vyrobit svíčku z včelího vosku, kterou pak můžete klidně darovat jako dárek, nebo si jí ponechat na památku. Koupit si zde můžete například jemné zdobenou skleněnou ozdobu, kterou si máte možnost dát doma na stromeček.

Slovensko a advent

Vydat se můžete i na Slovensko, kde si určitě užijete zimní náladu v Bratislavě. Zde se konají vánoční trhy na Hlavním, Františkánským a Hviezdoslavově náměstí. Trhy začínají 23. listopadu a končí 23.prosince. Na trhy se můžete podívat od 10.00 do 22.00. První den se budou trhy otevírat o něco později. Na co se zde můžete těšit? Určitě na lahodný punč, grog, medovník, na klobásy a mnoho dalšího. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu proběhne 23. listopadu. Bude přibližně mezi 16.00 a 17.00.

Švýcarsko – Curych

Dost možná vás láká představa, že navštívíte vánoční Švýcarsko a jeho adventní trhy. Ty začínají již 20. listopadu a končí na Štědrý den. Trhy tu jsou denně a to od 11.00 do 16.00. Konají se na Hlavním nádraží, které bude zaplaveno obrovským množstvím světel. Trhy bude zdobit více než 15-ti metrový vánoční strom. Christkindlimarkt, jak se adventním trhům v Curychu říká, patří mezi největší vánoční trhy v Evropě. Návštěvníci jsou obklopeni více než 150-ti stránkami. Výhodou je to, že jsou stánky kryté a tak vám může být jedno, jaké počasí je venku. Trhy se nacházejí v hale hlavního nádraží. Užijte si neopakovatelný advent jinde než u nás a zkuste i vy navštívit některé z našich sousedů, při adventních dnech.