Víte, kde vyrazit na dovolenou, abyste si ji i s dětmi skutečně užili, a zároveň si odpočinuli?




Čas letních měsíců je plný výletů a dovolených. Dokud nemáme děti, je v podstatě jedno, jaké místo zvolíme, neřešíme dětská hřiště, vybavení hotelu nebo resortu potřebami pro děti – jídelní židle, místo k přebalování, možnost praní často ušpiněného oblečení, ohřívání příkrmů, také zábavu pro ratolesti v podobě animátorů, brouzdaliště a mnohé jiné. Bez dětí se zabavíme jakkoli, můžeme odjet z rezortu, kde jsme ubytování kdekoli nás napadne, večer můžeme bez starostí na noční párty a bavit se do ranních hodin, protože nás v šest hodin nebudí… Jakmile se ale připravujeme na dovolenou ať už s jedním, dvěma či třemi dětmi, situace je rázem zcela jiná.

Spoustu možností pro rodiny s dětmi nabízí přímořská letoviska

Ať už byste se rádi podívali k moři do Chorvatska, vzdálenější Itálie nebo třeba Řecka, je zde spousta letovisek a hotelů, které návštěvníkům s dětmi nabízí komfortní služby a celkový pobyt. Než dovolenou zaplatíte, přesvědčte se, kolik přistýlek vám bude k dispozici, jaké je vybavení apartmánů, co vše hotel nabízí pro malé a větší děti. Drtivá většina hotelů nabízí hlídání dětí v rámci animačních programů, děti jsou také zapojovány do různých her, soutěží, setkat se můžete i s tím, že jsou jim promítány pohádky, jsou baveny klauny či dospělými převlečenými za zvířátka, postavičky z pohádek…

Kousek moře a zároveň krásné hory, spousty zeleně, luk a horských krav pobíhajících až u silnic najdete ve Slovinsku. Jsou zde příznivé ceny, takže i rodiny s dětmi si dovolenou opravdu užijí bez omezování se, kdo si co může koupit, anebo ne.

Slovensko a jeho vodní i přírodní krásy

Na dovolenou však nemusíte vyrážet daleko. Krásné vodní plochy s vyžitím pro děti nabízí i Slovensko. Zmiňme třeba Zemplínskou šíravu, Zelenou vodu, v Bratislavě můžete vzít děti na projížďku po Dunaji. Zelená voda se navíc nachází kousek od našich hranic, stejně jako Trenčín a jeho věhlasný hrad. V Bojnicích děti uvidí velmi oblíbenou a navštěvovanou ZOO s mnoha zvířaty z celého světa. Luxus si vychutnejte také např. v Tatrách, kde najdete nejdokonalejší služby ať už co se dětí týče, tak sportovního vyžití, procházek, možnosti dopřát si odpočinek ve wellness centrech atd.

To, že máte malé děti neznamená, že se budete na dovolené omezovat. Stačí jen vědět, co vám která země, oblast, hotel nebo kemp nabídne. A služeb i způsobů zábavy je skutečně velké množství.