5 tipů, kam vyrazit na dovolenou v roce 2017




Prázdniny skončily a je čas se zase pořádně opřít do pracovních povinností. Chvilku si odlehčete, prohlédněte si 5 tipů na dovolenou pro rok 2017 a zpříjemněte si den. Možná, že najdete favorita pro příští dovolenou.

Mariamichelle / Pixabay

Řecko

Navštivte jih Balkánského poloostrova a užijte si krás Řecka. Jeho typická architektura i nesčetné množství památek potěší jistě každého dobrodruha. Řecko nabízí nádherné čisté pláže, ale na některých místech také ojedinělé průzračné moře, tajuplné jeskyně plné třpytivých ryb a mnoho dalších krás. Pokud toužíte po odpočinku, dejte si dobrou večeři v některé z místních restaurací a ochutnejte pravou řeckou kuchyni, potom se projděte pod věčně svítícím sluncem a užijte si krásné scenérie, kterou vám může právě Řecko nabídnout.

Kypr

Kypr je třetím největším ostrovem ležícím ve Středozemním moři. Toto místo je velmi zajímavé svojí nejednostranností – najdete tu prvky řecké, turecké a britské kultury, takže v jedné zemi poznáte hned tři zajímavé způsoby životního stylu.

Nádherným prvkem je čisté moře opředené pověstmi o zrození bohyně krásy a lásky Afrodity. Pro snílky a romantiky je tak toto místo jako stvořené k ideální dovolené. Vody jsou zde tak čisté, že byly oceněny UNESCEM. Ty nejčistější pláže najdete v Agia Napa.

Úžasné letní radovánky si můžete užít právě tady – v krásné přírodě a u průzračného moře.

Okružní plavba lodí po Středozemním moři

Tento typ dovolené je teď opravdu v kurzu. Proč vybírat jednu destinaci, když si jich můžete užít hned několik? Okružní plavba po Středozemním moři je úžasná dovolená na krásné lodi, kde si užijete nejenom trochu toho luxusu, ale navštívíte mnoho různých zemí a ostrovů – každý den jiné místo. Okružní plavby jsou samozřejmě nabízené také v Karibiku a jiných mořích, takže pokud toužíte i po nějaké té exotice, můžete vyrazit.

Axe77 / Pixabay

V případě plavby po Středozemí se nalodíte se v jednom ze známých italských nebo španělských přístavů a navštívíte místa jako je Mallorca, Menorca, Sardinie nebo Ibiza, ale zavítat můžete i do východního Středomoří a navštívit Řecké ostrovy a jejich památky a úžasnou architekturu.

Vsaďte na klasiku

I všemi známá letoviska jako Itálie nebo Bulharsko jsou stále v kurzu. Jsou to krásné země s bohatou kulturou a památkami.

Itálie

Pokud toužíte po romantické dovolené, tato destinace je pro ni jako stvořená. Navštívit můžete město milenců Romea a Julie Veronu, nádherné Benátky plné historie, koloseum v Římě, šikmou věž v Pise a to zdaleka není všechno. Na jihu Itálie na vás čekají nádherné scenerie, poměrně málo turistů a krásné zážitky.

Gargano je oblastí v jižní Itálii, jedná se o poloostrov, který ukrývá krásné výhledy z vyvýšených teras mezi malými uličkami. Večer to ve městě žije, ale i tak tam najdete soukromí. Na promenádách lemovaných palmami můžete zažít dokonalou romantickou procházku, kterou můžete doplnit skvělou večeří v některé z místních restaurací, odkud si užijete výhled na moře, svítící maják a nebe plné hvězd. Prostě krása. Itálie je to pravé romantické místo.

Bulharsko

Pokud toužíte po historických památkách, ale i kousku moře, Bulharsko může být to pravé. Tato destinace je poměrně blízko, takže pokud neradi cestujete daleko, je tohle místo ideální volbou. Ochutnejte skvělou bulharskou kuchyni, zajeďte se podívat do delfinária ve Varně. Toto město je nejen velkým centrem dění, ale jedná se také o důležitý přístav a kde jinde ochutnat místní kuchyni, než ve třetím největším bulharském městě.

Pro objevitele a průzkumníky je v Bulharsku mnoho míst, která stojí za to navštívit – například Bačkovský klášter, který je jeden z nejstarších v Evropě, Kamenný les kousek od Varny, jež vám učaruje svou kouzelnou krásou, nebo nádherná oáza překrásných čistých jezer rozprostírající se okolo Burgas.

Teď máte několik zajímavých tipů, kam vyrazit příští rok na dovolenou. Naše planeta je krásná a nádherná místa jsou všude kolem nás – někdy jsou dál, jindy zase blízko, ale každé místo má své jedinečné kouzlo.