Na co dbát v první řadě, když nás zláká dálka

Cestování. Sen statisíců z nás. Sbalit pár věcí a na chvíli opustit svou rodnou hroudu, abychom pak mohli zpět na svých gaučích konstatovat, že všude dobře, ale doma nejlépe. Znaveni, však nabiti zážitky u kávy plánovat další a další cesty za poznáním a nikdy nemuset pochybovat o šťastných návratech.

A-Lily / Pixabay

Než však vůbec začneme balit, je tu záležitost, která by měla být prvořadá. Vybrat nějaké kvalitní cestovní pojištění. Nese to s sebou sice chvíli přemýšlení a hledání, ale pro svůj klid a pro klid našich blízkých tento krok prostě vynechat nemůžeme.

V pohodlí domova zjistit maximum

Věnovat pár minut porovnání cestovního pojištění se vyplatí. Současné možnosti jsou nepřeberné a lze si vybrat takovou variantu, která bude šitá přesně na míru našim požadavkům. Pojištění se dá snadno sjednat přes internet a obejde se tudíž bez složitého vypisování dokumentů někde na přepážce.

Jako bonus cestovního pojištění sjednaného online budiž nám výrazně lepší cena, než od cestovní kanceláře nebo pojišťovny. Díky šikovné kalkulačce web nabídne přesný přehled porovnání cen za nabízené služby a kdyby se stalo, že nám žádná z nabídek vyhovovat nebude, prostě zavřeme okno prohlížeče a záležitost je uzavřená.

Když kvalitu, tak rozhodně za rozumnou cenu

K výhodám nejlevnějšího cestovního pojištění online patří ceny již od 7,- Kč za den a až 50% sleva za sjednání právě přes internet. Výše zmíněná kalkulačka srovná ceny pro:

  • letní cesty,
  • služební cesty,
  • sportování v zahraničí,
  • dovolené na horách i lyžování v Alpách, či
  • pojištění pro těhotné.

Stačí zvolit jen délku pobytu, destinaci a vybrat to nejlepší podle našeho uvážení. Důležité je však také zohlednit volbu pojistného krytí, podle kterého se odvíjí spolupráce pojišťovny při náhradě škody – třeba připojištění zavazadel, zrušení letu či dovolené a též storno poplatky.

Klid a bezpečí jsou na cestách důležité. Neuspěchejme proto to podstatné a zjišťujme pečlivě, jak se o sebe postarat co nejlépe a jak na to jít chytře. Existují desítky rad a návodů, jak se vyhnout nepříjemným překvapením a cesty do známa i do neznáma si dokonale užít, aniž by naše peněženka tiše či nahlas trpěla.