Trajektem můžete jet do Skandinávie z několika zemí

Chystáte se letos v létě na road trip na sever Německa nebo do Dánska? Co takto protáhnout váš výlet až na sever do Skandinávie? Švédsko i Norsko nabízejí úchvatnou přírodu a výhodou vlastního automobilu je, že nebudete muset spoléhat na jízdní řády veřejné dopravy.

borgs / Pixabay

Pokud se nacházíte v Dánsku, tak se můžete do Skandinávie dostat jednoduše trajektem. Tento způsob dopravy je levný, flexibilní a navíc pohodlný.

Na rozdíl od cestování autem, autobusem nebo letadlem se můžete během plavby trajektem libovolně procházet na palubě, dopřát si oběh nebo drink v samoobslužné jídelně či na baru. Pokud je hezké počasí, můžete na venkovní palubě trajektu pozorovat moře. Kromě toho na trajektu obvykle najdete i další možnosti zábavy, stejně tak základní služby, jako jsou obchody nebo informační kancelář.

Trajekty do Norska i Švédska

Zvláště nabídka spojů do Švédska je velmi bohatá. Trajekty sem jezdí z dánského Helsingøru zhruba každých 15 minut. Samotná cesta přitom trvá méně než půl hodiny. Do Norska se dostanete například z města Hirtshals, odkud jezdí trajekty do Bergenu, Larviku nebo Kristiansandu. Z Frederikshavnu nebo Kodaně doplujete trajektem do hlavního města Norska Osla.

Jestliže chcete raději poznat východ Evropy, můžete se vydat do Švédska trajektem z některé ze zemí Pobaltí.