Exotická relaxace na Maledivách




Sezóna letních dovolených je velmi blízko, takže pokud ještě stále nemáte vybráno, tady je jeden tip. Hledáte-li malý kousek ráje, kde si užijete tiché relaxace v krásné přírodě a na nádherných plážích, Maledivy jsou to správné místo.

Krása ostrovního státu

Nádherná destinace jako Maledivy se může zdát zpočátku jako oříšek kvůli odlehlosti ostrovů a především kvůli ceně. Ale i na tyto přenádherné atoly lze sehnat pobyt za poměrně rozumnou cenu.

Maledivy se skládají z 19 korálových ostrovů, takzvaných atolů. Leží v Indickém oceánu na jihu Asie a jsou oblíbenou a vyhledávanou destinací pro letní dovolenou, protože nic nepřipomíná ráj jako právě Maledivy. Svůj pobyt můžete strávit ve vzdušných plážových bungalovech obklopeni lahodnými koktejly, výhledem na moře a příjemným vánkem.

Pokud vás zajímá i kultura a městský život, navštívit můžete hlavní město Male, které se rozprostírá na stejnojmenném ostrově a pokrývá celou jeho plochu. Letiště se nachází na sousedním ostrově Hulhulé.

Malý kousek ráje na povrchu i pod vodou

Na ostrovech nenajdete žádné hory, maximální výška atolů sahá do 2,5 metru. Žádné jiné ostrovy neleží takto nízko nad mořem. Ochranu před mořem poskytují útesy, které pobřeží obklopují. Pod jeho hladinou pak můžete nalézt další svět – bohatou podvodní říši plnou nádherných neobvyklých ryb a korálů. Možnost potápění a prozkoumávání podvodního života je jedním z lákadel, které mohou Maledivy nabídnout.

Maledivy jsou jedním z nejkrásnějších míst na naší planetě, a to hlavně díky bělostným plážím a křišťálovému moři. Tropické klima, nádherné prostředí, krásné familiární avšak luxusní chatky a ochota místních obyvatel činí z tohoto místa opravdový ráj.

Maledivy jsou spíše odpočinkovou destinací, zato zde však najdete tu pravou relaxaci a uvolnění, který všichni od dovolené čekáme. Mezi aktivity, které zde lze provozovat patří především již zmíněné potápění a objevování krás mořského světa, nebo procházky po ostrově s návštěvou některých měst a poznávání kultury.