Malajsie




Malajsie je pro každého, kdo hledá nádherné pláže a touží po pořádném dobrodružství. Nechte se zlákat zdejší vůní, která pochází z plantáží, na nichž se pěstuje koření.

Obzvláště krásné je Kuala Lumpur, kde objevíte multikulturní a architekturou nabité místo. Vidět zde můžete například komplex tří jeskyní Batu Caves. Jedná se o jeskyně hinduistických svatyní. Zde si budete připadat jako v jiném světě, a to v Indii. Z každé jeskyně ucítíte vůni santalového dřeva a zpěv manter. Do největší jeskyně se dostanete po 272 schodech, kdy vás doprovodí opice a netopýři. U vchodu pak můžete vidět obrovskou zlatou sochu Murgy, jde o největší sochu Murgy na světě.

V Kuala Lumpur můžete vidět nejstarší mešitu na světě, která se jmenuje Masjid Jamek, je zde také hlavní tržiště, a také budova nejvyššího soudu. Město také můžete vidět z vrchu věže Menala Kl, která měří 421 metrů.

O něco výše a to 452 metrů, leží proslulé věže Petronas Towers, ty zaujímají pozici 5. nejvyšších staveb na světě. Další zajímavostí je ostrovní perla Orientu Penang. Na nočním trhu si můžete koupit šperky, batiky a další umělecké výrobky. Krásná je také procházka malebnými zátokami po útulných plážích.

V Georgetownu na vás čekají uličky plné věštců a také je tu plno stánků s jídlem, které je pro tuto oblast typické. Pokud chcete mít krásný výhled z výšky 821 metrů nad městem, pak navštivte Pennag Hill. Odtud je opravdu kouzelný výhled nejen na město, ale i na celý ostrov.

Návštěva buddhistického Chrámu je unikátní v tom, že tento chrám Kek Lok Si, patří k jedné z nejvýznamnějších budov a stal se národní ikonou země.  Je zde socha thajského Buddhy a Pagoda s deseti tisíci Buddhů Ban Po Thar, což je sedmipatrová, 30 metrů vysoká věž, která celý chrám charakterizuje. Pokud budete chtít, tak se pomocí lanovky dostanete až na nejvyšší úroveň celého komplexu a to do výšky 36,5 metrů.