Nákyp z mletého masa s banány




Nákyp z mletého masa s banány

Kuchyně – JAR

V jižná Africe zanechalo své stopy mnoho národů.Pikantní nákyp bobotie pochází původně z Indonésie. Místo jehněčího masa je možné použít jemně posekané maso drůbeží.

  • Pro 4 osoby
  • Doba přípravy – 40 minut + 20 minut pečení

Suroviny – 500g mletého  jehněčího, hovězího nebo kuřecího masa, 2 plátky trustového chleba, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 3 vejce, 75g rozinek, 2 lžíce mangového chutnej, sůl, pepř, 3 lžičky curry, lžíce citrónové šťávy, tuk na vymazání, 125 ml mléka, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 2 tvrdé banány.

[hana-code-insert name=’sklik468x80′ /]

Postup – Troubu zahřejeme na 225 stupňů. Mleté maso dáme do mísy. Toustový chléb namočíme do studené vody, vymačkáme, roztrháme a přidáme k mletému masu. Cibuli i česnek oloupeme,cibuli pokrájíme na jemno, česnek rozetřeme a přidáme k masu. Smícháme s vejcem, rozinkami a chutnej. Směs ochutíme solí a pepřem, 2 lřičkami curry a citrónovou šťávou. Zapékací mísu vymažeme tukem , naplníme masovou směsí a urovnáme do hladka.

Pečeme ve střední poloze asi 20 minut.Rozmícháme mléko se 2 vejci, přidáme sůl, muškátový oříšek a lžičku curry. Banány oloupeme nakrájíme na kolečka a rozložíme na maso. Nákyp přelijeme mlékem a vejci. Pečeme ještě 15- 20 minut, dokud nákyp nezhnědne.Jako příloha se hodí rýže promíchaná s máslem a curry a rozinkami a k tomu růžové víno z Jar.

[hana-code-insert name=’sklik468x250′ /]