Do Sicílie se každý rád vrací




Lidé mají svá oblíbená místa, na která se rádi vrací, ale pokud se vrátíte do Sicílie, tak to bude z jiného důvodu. A tím důvodem je to, že je zde spousta krásných míst, kam byste se rádi podívali, ale při své první dovolené jste je nestihli všechna navštívit.

salvatoregalle / Pixabay

Cestou do Palerma

Palermo je velmi známé město, které láká mnoho turistů, avšak ještě před návštěvou tohoto města byste se měli zastavit, abyste spatřili jeden z nevýznamnějších církevních staveb, které pochází ze středověku a tou je katedrála Monreale. Tato katedrále je velkolepé dílo, které je zdobeno byzantskou mozaikou a zlatem.

Konečně jsme v cíli

Když budete mít dost fotek a vše prohlédnuté, tak můžete pokračovat do onoho slavného Palerma. Dobré je udělat si malou procházku, abyste poznali různé čtvrti. Avšak pravdou je, že v malých uličkách je spoustu lidí, mezi kterými se budete tlačit, abyste došli ke stánkům se zeleninou anebo kořením, což je výborný suverén z dovolené. Avšak v Palermu jsou i zchátralé domy, ale také skvostné paláce, záleží na tom, kterou uličkou se vydáte. Pokud se zaměříte na budovy s historií, tak byste neměli zapomenout na Teatro Massimo či na katedrálu Palazzo Reale.

Taken / Pixabay

Avšak zde se nebudete ani chvíli nudit. Můžete si vyjít a ochutnat zdejší speciality, dokonce je zde jedná restaurace, do které chodí i turisté, protože zde mají tajné recepty, jak připravit mořské plody. Kromě toho zde mají podivný způsob zábavy, kterým je diskuze, kdy diskutuje rukou či nohou, což je opravdu netradiční. A pokud máte rádi kulturu, tak v Palermu můžete navštívit další originální kousek, kterým je loutková opera. Dokonce jsou zde vyrobeny speciální loutky, které mají cenné kostýmy a tyto loutky zpívají příběhy o křížových výpravách a královských dvorech.

Objevujeme tajemství sicilské kuchyně

Někteří tvrdí, že na Sicílii jsou známé gangy mafií, avšak kromě mafie je zde také velmi dobré jídlo, o čemž se můžete sami přesvědčit už v Palermu anebo v další zastávce, kterou je Cefalo. Kromě centra kulinářství je Cefalo i krásným městem, kde si také můžete udělat procházku mezi památkami. A poté můžete pokračovat do Taorminy. Toto město se někdy také označuje jako sicilské Monte Carlo, protože se jedná o jedno z největších sicilských letovisek. A pravý důvod, proč byste se zde měli vydat vy je to, že se jedná o místo, z kterého jsou nejkrásnější výhledy na sopku Etnu. A samozřejmě, že i zde jsou historické budovy, kterými se můžete nechat unášet do minulosti.

Na Sicílii je mnoho krásných míst, které lze obdivovat, avšak vždy se dostanete k sicilské dominantě, kterou je sopka Etna.