Toskánsko a Chianciano Terme




Chianciano Terme

Chianciano Terme

Chianciano Terme spadají do světově uznávaného trojlístku toskánských termálních lázní a tvoří je společně s Bagni di Lucca a Bagni di Casciana. Město se nachází na jihovýchodě Toskánska a leží mezi Římem a Florencií. Jedná se o město lázeňské. Je to skvělé místo k odpočinku a k tomu, abyste si zde užili naprosto skvělou dovolenou.

Určitě oceníte služby, které lázně v Toskánsku svým klientům nabízejí. Jsou zde pro vás připraveny jak léčebné kůry a termální koupaliště, tak i wellness procedury s thalassoterapií. Středověká část Toskánska je starší a najdete v ní mnoho kulturních památek. Chianciano Terme nabízí nádherné panoramatické pohledy a to především díky výšce, ve které se město nachází.

Montepulciano je starobylé městečko, které se pyšní velkým množstvím unikátních vinic a leží pouhých 10 kilometrů od Chianciano Terme. Proto pokud budete trávit vaši dovolenou právě zde, tak se do Montepulciana určitě zajeďte podívat.

Toskánsko je proslulé výrobou červeného vína Chianti, které určitě ochutnejte. Je zde naprosto krásná a idylická krajina, ve které se vlní středověké vesnice a ty jako by vás dostanou do úplně jiné doby. Mezi takové vesnice patří například i San Gimignano nebo Pienza. Střediska kultury jako je například známá Florencia, Siena, nebo Pisa, patří k nejnavštěvovanějším místům v regionu. Budete moci poznat krajinu, kultur u a umění tajemného národa Etrusků.

Pokocháte se pohledem na románskou a renesanční kulturu. Udělejte si výlet do nádherné krajiny oblasti Crete Senesi. Toto městečko se rozprostírá jižně od města Sieny. Krajina vám může připomínat polopoušť. Je zde velmi řídké osídlení, v městečku je však celá řada středověkých klášterů. Monte Oliveto je hora, na které byl vybudován jeden z největších klášterů. Místo je vyhlášeno nejen vínem, ale jsou zde také cypřišové a borovicové aleje a také osamocené statky. Významnou roli zde hraje také produkce lanýžů. Přijeďte i vy navštívit historicky zajímavá místa tohoto kraje.