Dovolená na Bali




Pod pojmem „dovolená na Bali“ si asi zřejmě většina lidí představí ležení u moře, relaxaci, neaktivní, ale přesto atraktivní dovolenou, což je pravda.

jarekgrafik / Pixabay

Něco málo o Bali

Bali je ostrov v Indonésii. Jeho severní břehy omývá Jávské moře a jeho jižní břehy Indický oceán. Rozloha tohoto ne příliš velkého ostrova je 5632 km2. Mluví se tam převážně indonéštinou nebo balijštinou, žije tam zhruba 3,6 milionu obyvatel, kteří vyznávají zejména hinduistické náboženství. Oficiální měnou je indonéská rupie.

Co dělat na Bali?

Bali je především ostrov, kde můžete celý den proležet u moře, aniž by Vás to omrzelo. Na písečných plážích není skoro nikdo a tak si můžete vychutnávat nerušeného klidu. Na Bali se však dá i poznávat nově místa. Divoká skalní údolí, krásy džungle, kaňon v Sukawati, trhy, opičí paláce, královské paláce, jeskyně, vodopády, to všechno je Bali také. A teď konkrétněji. Opičí prales Ubund, pláž Seminyak, chrám Tanah Lot, chrám Uluwatu Temple, galerie umění Agung Rai, Safari na Bali, Marine Park a další. I přes svou malou velikost je Bali plné nesmírně zajímavých zážitků a aktivit, což se nedá říct u každého takto malého ostrova.

Cena dovolené na Bali

Jako vždy se cena pohybuje ve velkém rozmezí, podle aktivit, které chcete dělat, místa a hotelu, kde chcete přebývat a dalších prvků. Je nesmírné množství nabídek dovolené na Bali, od aktivních dovolených, až po dovolené, kdy se celý den opalujete na pláži. Téměř nejde říct nějaké rozumné rozmezí, ale zhruba od 20 000 Kč za osobu. Je možné nalézt dovolené i za nižší cenu, stejně jako je možné najít dovolené za cenu 5x větší. Zrovna na Bali bývají velké slevy, nebo dokonce dovolené last minute all inclusive. Lze nalézt dovolené s ubytováním ve stanu, až po dovolené s ubytováním v luxusních apartmánech s bazénem, hned vedle moře. Opět záleží na Vašich finančních dispozicích a na chvíli, kdy tuto dovolenou objednáte.