Travel News:

Francouzská kuchyně

Francouzská kuchyně

Losos se smetanou a jablečným vínem

Pro 4 osoby

Doba přípravy – 20 minut

Suroviny – 4 filety z lososa, sůl,pepř, 2 šalotky, snítka estragonu, 2 lžíce másla, 200 ml jablečného vína nebo moštu, lžíce kalvádosu, 250 ml silného rybího vývaru, 50 ml bílého vinného octu, 2 bobkové listy, 200ml smetany.

Postup – Rybí filety omyjeme a osušíme, osolíme,opepříme.

Šalotky oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Estragon omyjeme , oloupeme z něj lístečky a ty posekáme na jemno.

Na rozehřátým másle necháme zesklovatět 2 šalotky. Zalijeme je vínem, kalvádosem a na prudkém ohni vaříme asi 5 minut. Přidáme smetanu a necháme vzkypět. Vmícháme estragon ,osolíme,opepříme.

Současně v hrnci zahřejeme vývar s octem a bobkovými listy.Vložíme do něj filety a na mírném ohni povaříme pod pokličkou asi 6 minut.

Filety vyjmeme z vývaru a dáme je na talíř,přelijeme omáčkou a podáváme.

cestujeme, cestujeme po Francii