Provence na kole mi vdechla nový život

 

Po dokončení studia vysoké školy, kterou jsme studovala dálkově při práci a po tom, co jsem se rozešla se svým dlouholetým přítelem Tomášem, jsem si jakožto každá mladá žena, potřebovala na chvíli odpočinout od všudypřítomného stresu, který byl doma neúnosný. V zaměstnání se navíc snižoval stav zaměstnanců a černý Petr padl na mě, jelikož jsme svému zaměstnavateli přišla nevhod, jakožto žena, které je 25 let a nejspíše každým rokem otěhotní, tedy alespoň podle jeho slov. A tak jsme sebrala své kolo z půdy a vyrazila do překrásné Provence na kole. Věřte nebo ne, ale toto místo mi naprosto vdechlo nový život. Kromě toho jsme zde i potkala svou osudovou lásku, se kterou letos oslavíme krásných pět let.

 

Provence na kole se stala mým osudem

 

Když jsme si balila svá zavazadla na cestu, na které jsem chtěla, co možná nejdříve zapomenout na vše, co se mi stalo během jednoho roku, nevěděla jsem, co se teprve může stát na tomto místě, které romantikou přímo zavání. Provence na kole se tak nečekaně stala mým osudem, za který jsem dodnes velmi vděčná. A Petr, můj nynější snoubenec, rozhodně také. Ptáte se, jak jsme se seznámili? Bylo to pět dní před odjezdem, kdy jsme na sebe jeden na druhého koukali již od našeho nástupu do autobusu, který nás na místo měl dovézt. Ano, rozhodně to byla láska na první pohled. Jelikož nás spojila nejen naše láska k poznávání nových míst, ale i vášeň pro společné věci a především úžasný smysl pro humor, který nás naším životem provází dodnes. Zajímá vás, na jakém místě padl náš první polibek? Tak to vám můžu prozradit úplně přesně, jelikož to bylo u řeky Le Gardon před západem slunce, kdy jsme již otevírali druhou lahev jejich místního vína. Jak říkám, romantika jako trám.

 

Miminko na cestě a poslední Provence před námi

 

V říjnu se nám také narodí náš první potomek, kterého jsme počali kde jinde, než v Provence a to minulý rok, když jsme se vydali na naši nenáročnou, cyklistickou túru znovu. Jelikož se ovšem ani letos nechceme vzdát naší poslední dovolené, je místo naší destinace i s miminkem na cestě více než jasné. Ano, je to Provence. Samozřejmě, že ne na kolech, ty na pár let necháme raději doma na půdě. A budeme muset pořizovat třetí.