Pět důvodů proč strávit dovolenou v Chorvatsku




Ačkoliv je pro mnohé dovolená v Chorvatsku ohraná klasika, pořád jsou cestující, kteří do Chorvatska chtějí a rádi se sem vracejí, protože také mají důvod. Chorvatsko není tak nudnou destinací, jak si mnozí myslí, protože zde najdete úplně všechno!

equinoxe / Pixabay

Vzdálenost je přijatelná

První z mnoha výhod je to, že je Chorvatsko poměrně blízko, takže sem bez problémů dojedete autem během cirka osmi hodin, což je rozhodně super. A i to, že sem můžete dojet vlastním autem, bez toho aniž byste použili trajekt a podobně je velkou výhodou, protože si můžete užívat vlastní pohodlní a přitom vás to nebude stát majlant.

Nemusím se učit chorvatsky

Dovolená v Chorvatsku neznamená, že musíte před dovolenou absolvovat kurz chorvatštiny či jiného jazyku, protože zde se krásně domluvíte, aniž byste uměli jakoukoliv cizí řeč. Jejich jazyk je tomu našemu hodně podobný, navíc jsou zde zvyklí na turisty, zejména na české turisty, takže se sami snaží se s vámi domluvit. A díky tomu, že zde není jazyková bariéra, si můžete pohodlně zajistit ubytování či objednat si něco v restauraci.

Moře všeho druhu

Další vekou výhodou je, že zde máte velkou možnost výběru i co se týče pláží. Někteří chtějí dovolenou v Chorvatsku strávit na písečné pláži, což není problém. A stejně tak není problém, když písek nemáte rádi, protože jej třepete z lehátek i jiných plážových věcí ještě rok po dovolené, v takovém případě půjdete na oblázkovou pláž. A tuto variabilitu může nabídnout málokterá destinace.

Moře, sport i památky

Dalším důvodem, proč byste měli jet na dovolenou do Chorvatska je to, že se zde můžete pořádně vyřádit a odpočinout zároveň. Můžete klidně odpočívat na lehátku u moře anebo si můžete vzít sebou kolo a sportovat, protože například Istrie nabízí bohatou síť cyklostezek.

Kromě toho jsou zde také národní parky, kde se můžete procházet. Také můžete sportovat na pláži a to zvolíte buď míčové hry anebo vodní atrakce. A samozřejmě, že zde nechybí i kousek historie, protože je zde spousta zajímavých a krásných míst, mezi které patří například slavná Pula, Dubrovník, Poreč a mnoho dalších velmi atraktivních míst a měst.

Hotely srovnatelné s exotickými zeměmi

Mnozí jezdí do exotických zemí i kvůli luxusu, který si mohou dopřát. Avšak tento luxus už nabízí i dovolená v Chorvatsku, pokud si připlatíte, tak můžete spát v krásném několika hvězdičkovém hotelu a mnohé bydlení nabízejí i bazény se sladkou vodou, rozhodně nechybí ani chorvatská kuchyně a mnohé další.

Ačkoliv se to nezdá, tak Chorvatsko je velmi atraktivní země a není divu, že každým rokem naláká tolik turistů. Lidé tu jsou spokojení, protože každý si najde něco svého.