Opravdová dovolená znamená odpočinek. Zvolte Novi Vinodolski Chorvatsko.




Někteří lidé chtějí na dovolené objevovat místa, kde ještě nebyli a poznat zdejší kulturu, ale pak existují lidé, kteří si na dovolenou jedou opravdu odpočinout, což znamená ráno lehnout k moři a večer se odtud přesunout do hotelu.

Směr Novi Vinodolski

Takovým pěkným cílem na opravdový odpočinek může být i Novi Vinodolski. Jednak protože je to město, které se nachází na severu Chorvatska, takže je od nás poměrně blízko, a jednak je to malé město, kde máte opravdu klid.

Výhodou je také to, že nedaleko sebe jsou pláže různého druhu, takže lidé, kteří dávají přednost písečným plážím, si mohou lehátko položit na betony a pohodlně sejít do písku. A ti, kteří nechtějí mít mezi prsty písek, popojdou kousek dál a mohou být na kamenné pláži. Avšak v tomto případě je lepší si do kufru přibalit i boty do vody, abyste si na kamenech nerozřezali nohu.

Pokud by vás celodenní pobyt u moře přestal bavit, tak se na Novi Vinodolski můžete jít podívat. Je to sice maličké městečko, avšak i zde je své kouzlo. Z historie zde najdete jen jedinou kamennou věž, kousek pozůstatků z hradeb, které zde byly již v třináctém století a pár kamenných domů.

Avšak v tomto městečku se stále něco koná. Jednou je zde koncert vážné hudby, což je spíše zábava pro kulturně zaměřené lidi, ale Novi Vinodolski také pořádá akci, kterou nazývá jako staré město. Kdy se po městě prochází průvody lidí, kteří mají kroje a různé oblečení, které připomíná minulost a láká turisty a ostatní, aby si zde zakoupili něco z tradičních věcí. Odtud můžete přivést domů zajímavé suvenýry, ale i když si nic nekoupíte, tak si donesete spoustu informací a pěkný zážitek.

Večerní procházka do přístavu

Hned pod městem Novi Vinodolski je přístav, kde při troše štěstí natrefíte na námořnický večer a budete moci ochutnat zdejší mořské speciality. A i jen večerní procházka je zde příjemná, protože dýcháte mořský vzduch a aspoň na chvíli se vám zdá, že je trochu chladněji. Kromě toho se z tohoto přístavu vyprávějí lodě na okolní výlety, takže když se budete nudit, můžete jet na Krk či se podívat do Vrbníku anebo jiných zajímavých míst přes moře.

Hotel Lišajn

Když lidé chtějí důkladný odpočinek, tak volí dovolenou v hotelu. Takovým velkým hotelem je právě Lišajn, který má sice dvě hvězdičky, avšak jeho ceny jsou příznivé. Možná je to proto, že tento hotel je opravdu starý a uvnitř se od jeho postavení nic nezměnilo. Pokoje jsou zastaralé, bez klimatizace, ale na druhou stranu jsou opravdu čisté.

Když vás obsluhuje velmi příjemný personál, tak jim tuto maličkost odpustíte, protože ten pokoj máte stejně jen na přespání. A pokud si zaplatíte i polopenzi, tak budete nadmíru spokojeni, protože v kuchyni se nešetří. Na snídani i večeři jsou zde švédské stoly s jídlem, které je opravdu výborné a kterého se nelze nabažit, protože jej stále doplňují. Takže pokud jste si objednali hotel Lišajn a nedbáte na modernu, tak jste udělali správný krok.

Dovolená nemusí být jen poznávací, jednou za pár roků si můžete i odpočinout a veškerou práci předat někomu jinému.