Dovolená v Bulharsku. Objevte krásy Evropy




V poslední době je stále více oblíbeným místem pro letní dovolenou Bulharsko. Stát leží v jihovýchodní Evropě a je lemovaný Černým mořem. Cesta do této malebné země netrvá příliš dlouho, a přesto zde najdete vše, co čekáte od letní dovolené.

Za historií do Nesebaru a dalších měst

Jedním z nejnavštěvovanějších letovisek je starobylé město Nesebar ležící na pobřeží Černého moře. Město má bohatou historii, která sahá až do starověku. I dnes zde najdete mnoho památek z dob thráckých i antiky. Vidět zde můžete nejrůznější stavby a také asi 40 kostelů, z nichž nejstarším je kostel sv. Sofie, jehož pozůstatky jsou velmi zachovalé. Nesebar je součástí seznamu UNESCO, dnes můžete navštívit Staré město ležící na ostrově a Nové město rozkládající se na pevnině. Zajímavostí této oblasti je také to, že celé město mělo mnohem větší rozlohu, ale ostrovní část je zatopená a pod vodou lze vidět několik hradeb.

Další místo, které můžete při své návštěvě Bulharska prozkoumat, je Sozopol. Město založené již ve starověku bylo dříve známé jako Apollonia (nebo Apollonia Pontika). Dnes je velmi významných turistickým střediskem. Město leží u pobřeží Černého moře a nabízí tak jak kulturu, tak vyžití u vody a na pláži.

Zavítat však můžete i do vnitrozemí, například do Sofie – hlavního města, které se rozkládá na úpatí pohoří Vitoša blízko srbských hranic. Obdivovat můžete nejen místní kulturu, stavby a život v ulicích, ale také okolní přírodu – hory, řeku Iskăr, která městem protéká, a mnoho dalšího.

Bílé pláže na Slunečném pobřeží

Pro milovníky letního opalování a dovádění v moři je tu Slunečné pobřeží. Toto významné přímořské letovisko se nachází jak jinak než u Černého moře. Zde najdete více než 500 hotel, spoustu restaurací a obecně život proudící v ulicích jak ve dne, tak v noci v místních klubech.

Pláž Slunečného pobřeží je dlouhá asi 8 kilometrů a je jednou z nejoblíbenějších pláží celého Bulharska. Celé pobřeží halí písek, vstup do vody je pozvolný, a tak je toto místo vhodné především pro rodiny s dětmi. Aktivní rodiny i jedinci zde najdou i jiné vyžití – oblast nabízí širokou nabídku vodních sportů, ale i akvaparků. Letoviskem také projíždí vláček, který umožňuje pozorovat celou oblast pohodlně a bez námahy.