Letní dovolená v Dolomitech




Je pomalu čas letních dovolených, a to nejen těch odpočinkových, ale i těch strávených aktivně. Pokud máte rádi pohyb a nechcete být bez něj ani na dovolené, vybrat si můžete z široké nabídky rozmanitých pobytů, které nabízejí aktivní pohyb.

Letní dovolená v Dolomitech

Dolomiti nejsou pouze lokalitou, kam lze odjet v zimě a užít si perfektního lyžování ve vysokých horách. Dolomiti jsou velmi krásné i v létě – minimum sněhu, nádherná modrá jezera a krásné panoramatické výhledy.

Výlety po horách a okolní přírodě jsou různé náročnosti, takže si můžete naplánovat trasu přesně podle vašich možností a představ. Naplánovat si můžete celodenní túru i krátkou odpolední vycházku za načerpáním čerstvého vzduchu a pořízením pár fotek.

Vylezte na nejvyšší vrchol

Pěšky se můžete vydat na nejvyšší vrchol tohoto pohoří, kterým je Marmolada (3343 m. n. m.). Toto místo láká horolezce ze všech koutů světa, projít se můžete po jeho okolí a vystoupat na ledovcové svahy, kde však buďte opatrní – i když jsou trhliny dobře viditelné a sněhu zde není moc, je dobré mít se na pozoru.

Objevte místní faunu a flóru

Pokud vás nelákají přímo hory, kamenné převisy a chladnější počasí, na procházku se můžete vydat i po kopcovitém okolí. Užít si tak můžete nejenom čistého horského vzduchu, který vám vžene novou sílu do těla, ale také typické horské byliny a květiny, stejně jako zvířata. Často můžete potkat stádo ovcí pasoucí se na úpatí hor a odpočívající v zelené trávě.

Dolomiti a jejich okolí jsou pro turistiku jako dělané. Nemusíte nutně šplhat po horách, abyste viděli kus země, navštívit můžete také nejrůznější jeskyně a skalní převisy, z nichž vznikají nezapomenutelné záběry okolní přírody.

Ubytování

V italských Dolomitech platí zákaz táboření a stanování ve volné přírodě, takže se vyplatí vyhledat si předem nějaký kemp, ve kterém můžete po náročném dni najít útočiště a doplnit síly na další den. Bydlení si můžete zajistit také v horských chatkách, pokud chcete také více odpočívat.