Dovolená v Africe




Safari, tropické rostliny, slunce, staré kultury, kmeny, jeskyně… To všechno je Afrika. Dovolená v Africe může vést za poznáním, nebo může znamenat naprostou relaxaci, každopádně je to jeden velký zážitek. Poznáte nové místo, kulturu, způsob života. Dovolená v Africe je velmi lákavá a v dnešní době už rozhodně není nemožná.

Andrew-Art / Pixabay

Afrika, černý kontinent

Život v Africe je dost odlišný od našeho života. Afrika je obrovský kontinent, který však není úplně celý obydlený. Nachází se tam i dost pouští a neobydlitelných míst. Je to velmi dobrodružný zážitek a právě to dobrodružství hodně lidí vzrušuje. Proč jezdit každý rok na to samé místo, každý rok k moři, když máte možnost zažít cestu v safari, mezi africkými zvířaty, navštívit pyramidy nebo se dokonce podívat blíže jinému způsobu života?

Ale co tam budu dělat?

Afrika je kontinent snad všeho. Můžete si užívat u moře nebo se naopak vydat na dobrodružnou cestu do středozemí. Všechno záleží jenom na Vás, Vašich preferencích, požadavcích a Vašich finančních možnostech. S Vašimi finančními možnostmi se to však vždy dá nějak vyřešit tak, abyste mohli jet na Vaši vysněnou dovolenou v Africe.

A kam tam třeba budu moct jít?

Snad nejlákavější jsou asi pyramidy v Egyptě. Chufuova pyramida, Sakkára, Džoserova pyramida, nebo třeba Velká sfinga v Gíze. Existují zájezdy, kdy můžete vidět většinu těchto monumentálních pyramid a sfing. Gíza je na Africe velmi lákavá, ale posuňme se dále. Jak už bylo několikrát řečeno, safari, neboli místo, kde můžete po stezkách projíždět mezi zvířaty, nabízí Afrika také. Stejně jako různé adrenalinové zážitky mezi domorodci, šplhání po horách, různé pěší stezky, například v Jihoafrické republice, nebo třeba surfování u moře, tohle všechno máte v Africe jako na dlani.

Ceny za dovolenou

Samozřejmě záleží kde, kdy a co tam budete dělat. Zájezdy se pohybují zhruba v ceně od 10 000 za osobu, lze sehnat i levnější. Pamatujte však, že i v Africe pravděpodobně něco utratíte, takže počítejte spíše s 15 000 za osobu.