Jste nemocní či nešťastní? Tak pojeďte do Afriky




Černý kontinent lidé navštěvují z různých důvodů. Ale jedním velkým důvodem pro mnohé turisty je důvodem zvědavost. Každý se totiž chce přesvědčit o tom, zda je opravdu pravda, že zdejší šamani dokážou pomoci s jakoukoliv nemocí a i se smutkem.

ralph_rybak / Pixabay

Musíte navštívit to správné místo

Tím místem, které chce každý turista navštívit je tržiště fetišů. Samozřejmě, že není velkým problém najít jej, protože je to velmi zajímavé místo, které chce vidět mnoho turistů a samozřejmě, že jsou zde i vítání. Ovšem pokud zde chcete jít sami, tak vám to neprojde. Protože k tomu, aby se turista dostal k vyznavačům vúdú a šamanům, musí mít sebou průvodce.

Co na tržišti získám?

Kromě obrovského zážitku zde získáte různé talismany a elixíry, které by vám mohly pomoci od nemoci či špatné nálady. Určitě vás nepřekvapí, že všude kolem sebe budete mít hlavy a jiné částí mrtvých zvířat. Tyto zvířata mají údajně jistou sílu. Avšak abyste u těchto talismanů a šamanů vydrželi aspoň chvíli, musíte být opravdu otrlí, protože zvířata se pomalu rozkládají a není divu, že vůně, která se zde line, není zrovna příjemný. Návštěva se vám zaryje pod kůži nejen díky zápachu, ale také tím, co všechno zde spatříte. Vyschlí visící netopýři jsou tím nejpříjemnějším, protože kromě nich zde najdete i mrtvé krokodýly či hlavu geparda a podobně.

Nikdo vás nenechá stát

Pokud nejste, rozhodli, zda opravdu tyto kouzla a pomoc šamanů potřebujete, zdejší prodejci vás rádi přesvědčí. Každý rázem bude vědět, co vás trápí. Zda máte problém s nějakou nemocí anebo jste jen smutní a hned vám také najdou tu nejvhodnější medicínu. A někdy je opravdu těžké vysvětlit jim, že jejich léčebné metody nepreferujete.

Setkání se šamanem

Někteří turisti se nevyhnou setkáním s lidmi, kteří o sobě říkají, že jsou šamani. Tito lidé se budou snažit dělat různé obřady, při kterých zapalují svíčky, rozkládají lebky a rozdělají oheň. Existují šamani, kteří se snaží jen na turistech zbohatnout, a tak z vás často vytáhnou vysokou částku za pár slov a pokud se budete velmi bránit, budou vám tvrdit, že se kouzlo může obrátit proti vám. A proto je důležité natrefit na opravdové mistry a ne jen na trhové umělce.

A nyní opravdové setkání se šamanem

Pravdou je, že na tomto velkém a známém trhu vám může vše připomínat spíše velkou frašku, avšak opravdoví šamani jsou zde pokladem a nikdo jejich uzdravování nebere na lehkou váhu, už jen proto, že žádný jiný způsob medicíny, než šamany a jejich kouzla, elixíry a podobně neznají. Dokonce mnoho lidí z dnešní moderní medicíny se nechávají šamany inspirovat, protože se údajně jedná o moderní formu psychoterapie. A rozhodně šamani mohou za to, že známé naše rostliny a jejich léčivé látky, takže bychom si z toho neměli dělat legraci.

S návštěvou trhu si odnesete nejen mnoho zážitků, které se vám opravdu zaryjí pod kůži, ale také mnoho zajímavých a užitečných informacích.